SeneCura Award 2023 zná své vítěze

Ocenění SeneCura Award udělujeme našim zaměstnancům za neobvyklé individuální úsilí a přínos nad rámec jejich pracovní náplně. Porota sestavená z provozní ředitelky Věry Husákové, finanční ředitelky Lenky Horňákové, regionálních ředitelů Martina Krňávka a Miloslava Klímy a HR Jana Klindery vybírala z celkem 18 nominovaných zaměstnanců. Zároveň vedení skupiny SeneCura v Rakousku vyhlásilo 9. listopadu vítězné týmy v kategoriích: média, životní prostředí a inovace. Za mediální komunikaci vyhrálo za celý region (5 zemí) SeneCura SeniorCentrum Havířov.

Letošní ročník SeneCura Award vyhrála Kateřina Dubská, vrchní sestra SeniorCentra Písek, a získala tak pobyt pro dvě osoby v hodnotě 20 000 Kč. Její zásluha se těžko popisuje slovy, neboť zachránila život své kolegyni po kolapsu u vchodových dveří domova. Podle odborného názoru záchranářů byla profesionální pomoc paní Dubské rozhodující a bez ní by kolegyně příhodu nepřežila. Kromě toho si ocenění zaslouží za mimořádné pracovní nasazení, zájem o práci a ochotu vždy najít řešení situace. Kateřina Dubská působí v SeniorCentru SeneCura Písek od roku 2018, začínala jako zdravotní sestra, vrchní sestrou je od srpna 2023.

Druhé místo a poukázky do Alza.cz v hodnotě 12 000 Kč získala Dagmar Veletová, pracovnice v sociálních službách SeneCura SeniorCentra Humpolec. Porota ocenila paní Dagmar za neobvyklé úsilí nad rámec pracovní náplně při zaučování nových členů týmu. Od nich jako mentor získala velice pozitivní zpětnou vazbu. Právě její přístup má podíl na vysoké motivaci „nováčků“ během prvních týdnů a měsíců po nástupu do práce. Je velice přátelská, pracovitá, usměvavá, vstřícná a vždy připravena pomoci. Dagmar pracovala v původním domově pro seniory v Humpolci ještě před otevřením SeniorCentra SeneCura. A jak ji v Humpolci poznáte? Samozřejmě podle stálého úsměvu na tváři.

Na krásném třetím místě se umístil šéfkuchař SeneCura SeniorCentra Modřice Michal Novák a obdržel za něj poukázky do Kauflandu v hodnotě 6 000 Kč. V kuchařském oboru je velmi kreativní, aktivně vypomáhá a radí i svým kolegům v ostatních domovech SeneCura. Je to „srdcař“ – ať už kouzlí v kuchyni pro klienty či zaměstnance. Vždy si najde čas na povídání s klienty a to nejen o vaření. Celý tým domova je hrdý na to, že jeho součástí je šéfkuchař, který vyzařuje pohodu a pozitivní náladu.

Všechny nominované zaměstnance na letošní SeneCura Award včetně vítězů čeká v lednu 2024 wellness den plný péče o ně samotné.

Nominovaní za rok 2023 jsou:

  • Agáta Pilaríková, staniční sestra SeniorCentra Havířov
  • Milan Perun, správce SeniorCentra Hradec Králové
  • Blanka Zlesáková, pracovnice v sociálních službách SeniorCentra Chrudim
  • Michaela Břízová, sociální pracovnice SeniorCentra Chotěboř
  • Jitka Skřipská, pracovnice v sociálních službách SeniorCentra Klamovka
  • Jiří Jiřík, šéfkuchař SeniorCentra Kolín
  • Kateřina Meissnerová, pracovnice v sociálních službách SeniorCentra Liberec
  • Alena Milerová, koordinátorka péče SeniorCentra Olomouc
  • Zuzana Mucová, staniční sestra SeniorCentra Plzeň
  • Martina Balounová, zdravotní sestra SeniorCentra Slivenec
  • Pavel Ležák, správce SeniorCentra Šanov
  • Daniela Lhotáková, fyzioterapeutka SeniorCentra Štěrboholy
  • Lenka Švecová, asistentka SeniorCentra Telč
  • Markéta Kendíková, pracovnice v sociálních službách SeniorCentra Terezín
  • Jana Vosecká, office koordinátor, Centrála

Zároveň vedení skupiny SeneCura v Rakousku ocenilo 9. listopadu celé týmy v kategoriích: média, životní prostředí a inovace. Máme velkou radost, že jednu z těchto kategorií – za mediální komunikaci – vyhrálo za celý region (5 zemí) naše SeneCura SeniorCentrum Havířov. Tým havířovského domova prokázal velký posun, co se týče kvality přípravy materiálů – fotografií, témat, ale i videí, která zajistila úspěšnou veřejnou publikaci. Získal tak 1 000 eur na společnou týmovou aktivitu.

Za Českou republiku byly však nominované další dva domovy, které obdržely každý 500 eur pro své týmy. V kategorii životní prostřední to bylo SeniorCentru Chrudim, které je jedním z pilotních domovů, kde budou instalovány fotovoltaické panely. Ředitel domova Marek Bíško se také zasloužil o významnou úsporu nákladů na energie. Do kategorie inovace jsme nominovali SeniorCentrum Hradec Králové. Jako první z našich domovů spolupracovalo na jedinečném projektu vývoje monitorovacích podložek Anume, nyní už zastoupené ve všech domovech SeneCura.

Velice děkujeme všem kolegům SeneCura za pozitivní energii a ochotu udělat „něco navíc“. Ceníme si všech našich zaměstnanců, protože se denně podílí na tom, aby život v domovech pokračoval s námi. Díky nim fungujeme jako jeden tým a vytváříme příjemný pocit domova pro naše klienty.

Předchozí článekDalší článek