SeneCura vstupuje do nového segmentu: Dnes otevřela svoje první rehabilitační centrum

Skupina SeneCura, přední nestátní provozovatel pobytových sociálních sužeb v České republice, otevřela v Plzni své první rehabilitační zařízení. Nová rehabilitace nabídne jak lékařské vyšetření, tak léčebné rehabilitace. Kromě zvýšení kvality stávajících služeb plánuje i rozšíření o další moderní metody. Zahájení provozu se uskutečnilo ve zcela nových prostorách v Papírnické ulici, kam zavítali i první klienti.

 

Nová rehabilitace bude fungovat pod názvem SeneCura Rehabilitace Plzeň s.r.o. a povede ji

MUDr. Ludmila Sobotková. „Klinika naváže na úspěšnou praxi paní doktorky a jejího týmu. Během několika let působení se jim podařilo vyvinout široké portfolium služeb, které bychom rádi ještě rozšířili,” říká regionální ředitel skupiny SeneCura v ČR Miloslav Klíma.

 

Zařízení tak nabídne pomoc při léčbě bolestivých stavů – od klasických fyzioterapeutických metod až po alternativní postupy. Pacienti také v rámci péče mohou využít třeba akupunkturu či fyziologickou regulační medicínu. „Naší předností je kvalita personálu, který absolvoval širokou škálu fyzioterapeutických kurzů, díky nimž zajišťuje velké množství služeb. Nabízíme řadu různých metod a postupů vyšetření i léčby. Zaměřujeme se jak na dlouhodobé problémy, tak na poúrazové stavy,” říká vedoucí lékař MUDr. Ludmila Sobotková.

 

Mezi další služby patří aktuálně  elektroléčba, magnetoterapie, aplikace MD injekcí, radiofrekvenční terapie, terapie ultrazvukem či laserterapie. V oddělení aktuálně působí 2 lékaři a 6 fyzioterapeutů, kteří pravidelně prochází dalším vzděláváním. Od změny prostředí si vedení slibuje vyšší komfort pro stávající pacienty a zároveň navýšení jejich počtu. „Doposud jsme pracovali v areálu polikliniky na Slovanech a doufáme, že moderní zázemí nám umožní i lepší kvalitu služeb,” říká Sobotková.

 

Pro společnost SeneCura se nejedná o krok do neznáma. „Skupina SeneCura vlastní v Rakousku společnost OptimaMed, provozující rehabilitační centrum, takže můžeme velice efektivně sdílet know-how v této oblasti,” říká Miloslav Klíma.

 

Rehabilitace bude k dispozici pro ambulantní péči všem věkovým kategoriím od pěti let věku. Zdravotnické služby budou nadále hrazené v rámci veřejného zdravotního pojištění, do budoucna se však SeneCura chce zaměřit také na samoplátce.

Předchozí článek