Udržitelnost / ESG

Vzhledem k povaze naší činnosti je ESG a udržitelnost jádrem naší globální i lokální strategie. Strategie, která slouží lidem, a která se přímo týká všech našich zainteresovaných stran. ESG ukazatele vyjadřují vliv firmy na životní prostředí, společnost a způsob jejího vedení.

Skupina emeis, pod kterou patříme, je pevně přesvědčena o své klíčové roli při prosazování změn ve společnosti. V tomto duchu skupina usiluje o inkluzivnější model rozvoje, který je ohleduplnější k lokální ekonomice a životnímu prostředí.

Naše politika společenské odpovědnosti CSR se nazývá „Improving tomorrow“ (volně přeloženo jako zlepšování zítřků).

Naše závazky

ZAMĚSTNANEC

ZAMĚSTNANEC

Náš dopad / příslib našim zaměstnancům, kterým chceme zajistit příjemné a bezpečné pracovní prostředí a podmínky pro jejich rozvoj, vzdělávání i životní pohodu.
KLIENT

KLIENT

Náš dopad / příslib našim klientům, abychom o ně lépe pečovali a pomáhali jim na jejich životní cestě. Jejich rodinám abychom byli oporou a podporovali je v jejich nelehké situaci.
KOMUNITA

KOMUNITA

Náš příslib místním komunitám s nimiž vytváříme vazby a spolupracujeme na odpovědném partnerství.
PLANETA

PLANETA

Náš dopad na planetu. Chceme, aby naše zařízení a provoz byly co nejpříznivější z hlediska dopadu na životní prostředí a kvalitu života.

Jak si stojíme nyní

Životní pohoda (well-being)

V roce 2023 SeniorCentra SeneCura uspořádala celkem 70 večerů pro klienty a jejich rodiny. Klient je při této příležitosti v roli hostitele. Intenzivně jsme podporovali mezigenerační aktivity a propojování s místními mateřskými a základními školami. Veřejnost a komunita si mohla naše SeniorCentra prohlédnout během Dnů otevřených dveří. Pro podporu životní pohody jsme pro naše zaměstnance připravili nové benefity v podobě volných dnů navíc a to Den prvňáčka a Narozeninový den.

Večeře při svíčkách

Večeře při svíčkách

70 večerů pro klienty a jejich rodiny
Nové benefity

Nové benefity

2 volné dny na významné události
Certifikát mezigeneračně

Certifikát mezigeneračně

7 SeniorCenter SeneCura
Den otevřených dveří

Den otevřených dveří

V 17 SeniorCentrech

Inkluze a diverzita

Podpora interního náboru v rámci týmů: přispívat ke změně pohledu společnosti na stárnutí, hendikep a duševní zdraví: podporovat sociální vazby zapojením rodin, blízkých a charitativních organizací do života zařízení. Všechna SeniorCentra SeneCurau uspořádala v roce 2023 charitativní akci, jako jsou pomoc komunitě, pomoc jedinci či neziskové organizaci, nebo darování výrobků našich klientů do nemocnic.

Ženy v TOP managementu

Ženy v TOP managementu

100 %
Charitativní akce

Charitativní akce

17 SeniorCenter

Vliv na životní prostředí

Úspěchem v roce 2023 bylo dosažení meziroční úspory energií 10 %. Dále byly instalovány úsporné sprchy ve dvou SeniorCentrech SeneCura. Ve dvou domovech také proběhly energetické audity, které předcházejí instalaci fotovoltaiky. SeneCura měla v roce 2023 uzavřeno celkem 46 smluv s dodavateli, kteří se zavázali dodržovat ekologické cíle. Náš firemní časopis tiskneme na 100% recyklovaný papír.

Meziroční úspora energií

Meziroční úspora energií

10 %
Zavedení úsporných sprch

Zavedení úsporných sprch

2 SeniorCentra
Audity pro fotovoltaiku

Audity pro fotovoltaiku

2 SeniorCentra
Charta odpovědných dodavatelů

Charta odpovědných dodavatelů

46 smluv

Kariéra a růst

Podpora možnosti účastnit se školení, šance na interní postup (horizontální i vertikální) a kariérní růst všech zaměstnanců.

Kurz Leadership

Kurz Leadership

3 skupiny
SeneCura kurz pro pečovatele

SeneCura kurz pro pečovatele

18 absolventů
SeneCura kurz Poprvé u lůžka

SeneCura kurz Poprvé u lůžka

62 absolventů

Etika a spolupráce

Naše činnost probíhá v etickém rámci, přispíváme k udržitelným partnerstvím, podporujeme sociální a environmentální projekty, pomáháme zranitelným skupinám v oblasti zdravotní prevence nebo vzdělávání, spolupracujeme s místními úřady, investujeme do výzkumu a vymýšlíme řešení tak, abychom vybudovali lepší a udržitelnější svět.

Interní ombudsman

Interní ombudsman

návštěva 12 SeniorCenter
Rozhovor s ombudsmanem

Rozhovor s ombudsmanem

255 zaměstnanců

Dokumenty

Zpráva o kvalitě SeneCura 2023